wearing the inside out

ce părere aveţi despre faptul că în CNP bărbatul are nr 1, femeia are nr 2 ?

*şi de ce am fost acuzată că sunt feministă, în urma formulării acestei întrebări?


pentru că aşa găsim o grămadă de lucruri care favorizează un sex (de obicei ăla mascul). inclusiv în limbă, nu doar în administraţie, politică şi alte grămăjoare de prostii. şi nu doar în română. dacă ne gândim la franceză, homme înseamnă atât "om" (generic) cât şi "bărbat". şi cu privire la asta, îmi amintesc de când ne-a zis profa despre bunică-sa, care, uitându-se pe geam în depărtare s-a interogat: "oare cine vine? o femeie?? ba nu, îi un om!" ... eh, o bunică misogină. da, exagerez. da' totuşi. să fim serioşi. de ce în psiho se studiază creierul bărbatului? de ce în muncă nu primim salarii egale? de ce în biblie e pusă minciuna aia cu coasta lui Adam? prea multe? prea puţine... catalogaţi-mă. sunt feministă în devenire. adică, în devenire militantă. dar nu pentru dreptul de-a practica în religie şi-a intra în pantaloni în biserică. religia nu mă interesează. it's a big shit. dar asta n-are nici o relevanţă azi. nu ţin post. citesc despre haiku - uri. şi fac chestionare feministe. azi e decembrie. miercuri. mercur.

(ştire de ultimă oră: maica domnului de la braşov - icoană cu-c-ristale swarovski)Comentarii

In istoria limbii, mai curand decat in limba actuala. Cat despre CNP, intradevar va invidiez nitel ca aveti numar mai mare..
de Catalin C. Vasii in data de 2008-12-10 18:30
e vorba de un numar secund. adica femeia ca o anexa a barbatului. femeia dupa barbat. romania patriarhala :)>-
de fubuki in data de 2008-12-11 10:34
pai care ar fi solutia ? daca tipii ar avea 2 si tipele ar avea 1, noi am zice ca voi sunteti misandrine (asta e termenul?! parca...).

iar daca amandoua genurile ar avea asignat acelasi numar, ai face cumva inutil "cnp-ul" (pana la urma e facut ca sa poti identifica intre doua persoane).
de the mad hatter in data de 2009-06-02 17:14
:) spre exemplu, japonezii nu au buletin/ card de identitate. li se pare stupid sa se identifice in atatea situatii (in care ne identificam noi).
de fubuki in data de 2009-06-04 08:32
li se pare stupid sau e stupid sa fie nevoie de ID-uri ? (now: ma gandesc ca auzeam pe holurile facultatii despre un caz de genul asta: un tip tare a venit si a dat examen in numele unuia varza; daca proful cerea un ID, nu se putea intampla asta...).
de the mad hatter in data de 2009-06-05 19:08
dar au pasapoarte!
nu stiu cum se dau examenele, totusi... :))
de fubuki in data de 2009-06-05 19:38


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro, design by Sebastian Schmieg
Termeni si Conditii de Utilizare